Deset nasvetov za ličenje za čudovito rosno kožo Hero

10 saveta za šminkanje za predivan, svež izgled kože

Izgledati sjajno 24 sata dnevno, sedam dana u nedelji, nije uvek lako postići. Nedostatak sna, stres,umor... Hmm, sigurno ne želite da imet kožu kakvu imaju zombiji iz popularne serije „Walking dead”. Osim ako, naravno, ne sledite naših 10 saveta za šminkanje.

Savet
1

Pripremite vašu kožu

Pre nego što počnete da radite na vašem tenu, morate se postarati da vam koža najpre bude besprekorno čista i hidrirana. Zato uklonite svu nečistoću micelarnom vodom ili kremom za čišćenje kože. Ako imate masnu kožu, jednom nedeljno počastite sebe i nanesite pročišćavajuću masku sa glinom.

Kao završni korak, nanesite hidratantnu kreme - zlatno pravilo postizanja sjajne kože oko koga nema pregovora!

Odaberite dnevnu kremu prilagođenu vašim potrebama ili tipu kože, a noću se odlučite za bogatiju formulu koja ćepomoći u obnovi epidermisa dok spavate.  

 
Savet
2

Zagladite fine linije

Poslednji korak pre nanošenja šminke je zaglađivanje finih linija koje površinu kože čine hrapavijom, a koje su nastale kao posledica dehidratacije kože. Nanesite prajmer ili blur kremu. Neujednačenosti boje kože su lagane poput pera i nemaju nikakve rezidue. Učiniće našu kožu mekom poput bebine i ujednačenom - nešto kao kao fotošop u tubi. Rezultati su neverovatno impresivni!  
 
Savet
3

Odaberite pravi tečni puder

„Pravi” tečni puder je onaj koji se ne može lako uočiti. Da biste izbegli efekat „maske” na licu, odlučite se za teksturu koja odgovara vašem tipu kože: kremasta za suvu , tečna za mešovitu i penasta ili na bazi minerala za masnu kožu. Trebalo bi da odaberete onu nijansu koja savršeno odgovara boji vaše kože. 
 
Savet
4

Obratite pažnju na nanošenje tečnog pudera

Nema ničeg goreg od vidljivih linija i preterane količine tečnog pudera! Nežno razmažite (nemojte da trljate) tečni puder vrhovima prstiju ili vlažnim sunđerom. Nanosite od iznutra ka spolja, počevši od vašeg nosa. Tako nastavite dok ne stignete do ivice vašeg lica i pažljivo nanesite sve do linije sa kosom.

Dodatni savet: pritisnite maramicu na lice kako biste uklonili eventualni višak tečnog pudera, obraćajući pažnju na mesto odakle ste krenuli sa nanošenjem, obrve, bočne strane nosa i uglove usana.  

 
Savet
5

Uklonite fleke

Ovde je potrebno malo lukavstva... Prekrijte crvenilo (ispod očiju, na bradi itd.) zeleno obojenom podlogom za šminku, jer je zelena komplementarna crvenoj boji. Upotrebite korektor u stiku da se obračunate sa upornim nesavršenostima - mrlje, tačkice, tamni krugovi, ožiljci - i sve to lepo utrljajte vrhovima prstiju za postizanje prirodnog, ujednačenog završnog efekta.  
 
Savet
6

Učinite oči zavodljivijim

Umoran izgled lica učiniće da izgledamo starije, zato pobedite podočnjake tako što ćete dve kašike, sat vremena, držati u frižideru, a zatim ih staviti na oči. Nakon toga možete upotrebiti „tešku artiljeriju”, poznatiju kao dobar korektor! Odaberite boju koja je za nijansu svetlija od vaše kože. Nanesite u tankom sloju oko unutrašnjeg ugla oka i na isti način ispod donjih trepavica. Blendujte vrhom prsta, od unutrašnje ka spoljašnjoj ivici oka.  
 
Savet
7

Smanjite upotrebu pudera za setovanje


Previše pudera će samo naglasiti proširene pore. Nanesite puder u kamenu ili prahu ako je vaša koža previše sjajna i odaberite prozirnu formulu koja će raspršiti svetlost bez naglašavanja vaše T-zone lica.  

Savet
8

Dodajte malo rumenila

Da biste postigli prirodan, svež izgled, nanesite u tankom sloju ružičasto ili rumenilo boje breskve na obraze i blendujte prema slepoočnicama. Takođe možete u tankom sloju utrljati na pregib između gornjih kapaka.  
 
Savet
9

Učinite oči zavodljivijim

Umerenost je jako važna, dok je ključ težnja ka što prirodnijem izgledu...

Nanesite svetliju senku za oči na početak obrve a kremastiju, tamniju senku na gornje kapke (u odnosu na boju očiju pronađite nijansu senke).

Na kraju nanesite sloj maskare za postizanje izgleda širom otvorenih očiju.  

 
Savet
10

Dovedite usne do savršenstva

Crvena, koralna, ružičasta... Odlučite se za onaj koji najbolje ističe vaše usne.Ako preferirate prirodan izgled, koristite nude ruževe za postizanje raskošnog efekta "bez šminke". Upotrebite onaj ruž koji je za dve nijanse svetliji od usana kako biste postigli ujednačen završni efekat. Izbegavajte previše tamne ruževe - samo će vam dodati godine!