Korektori : recite zbogom „panda očima”

Svi imamo korektor u našim neseserima za šminku - neophodan je za prikrivanje tamnih krugova oko očiju, koji kao da drugima govore koliko dinamičan život vodimo (i bili bi u pravu). Ali da li koristite svoj korektor na pravi način? Istražujemo zašto se pojavljuju tamni krugovi oko očiju i nudimo savete koji su vam potrebni da biste ZAISTA uspeli da ih prikrijete korektorom.

Savet
1

Zbog čega se javljaju tamni krugovi oko očiju?

Nedostatak sna, stres, pušenje ili loša ishrana doslovno su nam zapisani na licu; posebno u predelu oko oka, koje je najosetljiviji deo tela najpodložniji spoljašnjim uticajima. Tamni krugovi oko očiju javljaju se i usled loše cirkulacije krvi i limfe. Plava dezoksigenisana krvi i/ili smeđe pigmentne mrlje, koje nastaju usporavanjem limfne drenaže, nakupljaju se na licu, što dovodi do pojave tamnih krugova ispod očiju, gdje je koža četiri puta tanja od kože ostatka lica. Tamni krugovi takođe mogu biti nasledni i pogoršati se tokom godina.
Savet
2

Kako da pravilno koristite korektor

Korak 1 Hidrirajte predeo oko očiju. Ako to ne učinite, vaš korektor će vam popuniti bore, isušiti kožu i učiniti ih još vidljivijim. Boja neće biti ujednačena i proizvod se neće lepo stopiti sa kožom. 

Korak 2 Odaberite pravu nijansu. Potrebna vam je nijansa koja je pola tona svetlija od vaše podloge. Ako su vaši tamni krugovi smeđe boje, odaberite korektor u boji slonovače ili žute boje. Ako su plavkaste boje, odaberite žuto/narandžaste nijanse kako biste neutralisali plavu. Izbegavajte ružičaste nijanse jer će onda vaši tamni krugovi postati sivi. 

Korak 3 Odaberite pravu teksturu. Izbegavajte izrazito kremaste teksture, jer one mogu popuniti bore ili suve korektore koji mogu dehidrirati predeo kože oko oka; koristite proizvod koji je što je moguće tečnije teksture. 

Korak 4 Prstom nanosite korektor. Zagladite ga duž linije trepavica, počevši od unutrašnjeg ka spoljašnjem delu oka. Nakon toga nežno utapkajte korektor kako biste dodatno izblendovali boju. Svoj ten takođe možete korigovati nanošenjem korektora na nos, bradu ili manje nesavršenosti. Nakon toga nanesite tečni puder odgovarajućom četkom. Na kraju nanesite kompaktni puder ili puder u prahu kako biste setovali šminku.