Značaj vaše večernje rutine nege kože

Neki od nas preskaču hidrataciju kože u svojoj večernjoj rutini misleći da to nije neophodno. Za one koji dnevno imaju dovoljno sati sna, vode računa o ishrani, ne puše i mlađi su od 25, to je verovatno tačno. Za sve ostale, noćna krema je ključni deo naše večernje rutine nege kože. Evo i zašto.

Savet
1

Razlog broj 1: Koži je uveče potebna hidratacija

Koža tokom dana i noći gubi vodu, a najviše to čini oko 4 sata ujutru. Iz tog razloga ovaj nedostatak vode moramo nadoknaditi nanošenjem hidrirajuće hranljive noćne kreme: ona će hidrirati kožu i zasititi je esencijalnim masnim kiselinama, hranjivim materijama i oligoelementima. U slučaju da je epidermis suv ili dehidriran, noćna krema će mu vratiti glatkoću i mekoću. Ovo je još važnije tokom zime ili nakon dužeg izlaganja suncu. I zato nemojte preskočiti ovaj korak u vašoj noćnoj rutini nege kože: ona vašoj koži obezbeđuje trenutan osećaj udobnosti. Šteta bi bila propustiti ovaj osećaj mekoće! 
Savet
2

Razlog broj 2: Pomaže koži da se regeneriše

Tokom dana vaša koža izložena je različitim faktorima iz okruženja: stres, zagađenje, duvanski dim, UV zračenje... Lista faktora koji dovode do pojave slobodnih radikala se samo nastavlja. Ona stvara otpadne materije koje mora eliminisati da bi bila u top formi. Ako dođe do prevelike akumulacije toksina, ćelije kože prestaju da obavljaju svoju funkciju. Rezultat: bleđi ten, dehidrirana koža, bore, fleke i crvene mrlje. Tek kada zaspimo, koža se aktivira kako bi korigovala štetu nastalu tokom dana. Tokom ovog procesa, cirkulacija krvi u koži je pojačana kako bi se obezbedile hranljive materije potrebne za eliminaciju ovih toksina. Noćne kreme pojačavaju osobinu ćelija kože da eliminišu neželjene materije i pospešuju ćišćenje dubljih slojeva kože i uklanjanje čestica koje je čine beživotnom.
Savet
3

Razlog broj 3: Koži daje sjajan ten

 Još jedan fenomen koji se dešava tokom noći je obnova ćelija, koja je na svom maksimumu negde između 1 i 3 sata ujutru. I zato pomozite ovom procesu tako što ćete poboljšati svoju rutinu noćne nege kože moćnim aktivnim sastojcima kao što su retinol, resveratrol, hijaluronska kiselina i supstance koje sprečavaju pojavu tamnih fleka. Pre odlaska na spavanje koristite kreme za piling lica koje u sebi imaju AHA kiseline (glikolnu ili mlečnu kiselinu) ili BHA kiseline (salicilnu kiselinu) i koje će površinu kože učiniti glatkom i podstaći regeneraciju kože. Ovi proizvodi mogu povećati sjaj i glatkoću vaše kože, neutralisati tamne fleke i umanjiti fine linije.
Savet
4

Razlog broj 4: Pomaže u borbi protiv starenja

Noć predstavlja idealno vreme za popravljanje eventualnih nepravilnosti i umirivanje promena na koži koje su se dogodile tokom dana. Zato se odlučite za noćnu kremu koja sadrži efikasnu formulu za oporavak kože. Ona će omogućiti koži sve što joj je potrebno za oporavak: hijaluronsku kiselinu, vitamin C, peptide, koji deluju protiv nastajanja bora i obezbeđuju koži maksimalnu čvrstoću.
Savet
5

Razlog broj 5: Za svakog se može naći dobra noćna krema

Bilo da se radi o serumu, kremi, masci, proizvodu koji se utrljava ili ostavi da deluje celu noć, postoje beskrajne opcije u odabiru noćne kreme koje su prilagođene vašem tipu kože i teksturi koju želite da postignete. Bez obzira da li više volite luksuznu kremu za lice, umirujuću masku za lice u obliku maramice ili obnavljajuće serume, sigurno ćete pronaći noćnu kremu koja odgovara vašoj koži i vašim potrebama.