Vodič za farbanje kose kod kuće

Korišćenje boje za kosu u kućnoj varijanti predstavlja ekonomičan način da poboljšate prirodan izgled kose ili da napravite potpunu promenu. Ipak, vrlo dobro znamo da zbog velikog broja proizvoda dostupnim na policama nije baš lako otkriti odakle da počnemo. Zato, kad je reč o svim potrebama za bojenje kose, znajte da ste na pravom mestu!  Sa preko 100 godina iskustva, brend L’Oréal Paris je tu da vas informiše i pruži praktične savete koji su vam neophodni da biste postigli savršenu boju kose.

Dobro, spremna sam! Da krenemo od toga koja boja će mi pristajati?

Najteži deo je izabrati pravu boju za svoju kosu. Zato L’Oréal Paris nudi tehnologiju koja ovaj izbor naročito olakšava. Ako na sebi želite da isprobate određenu boju, upotrebite kameru telefona kako biste uz pomoć naše Virtual Try-On inovativne tehnologije ustanovili kako će vam baš ta nijansa pristajati.

Treba li da koristim posvetljivač, trajnu boju za kosu, polutrajnu boju za kosu ili privremenu boju za kosu?

Bez obzira na to da li je boja koju želite smela ili prirodnijeg izgleda; bez obzira na to da li je želite na nekoliko nedelja ili na nekoliko dana, postoji nekoliko načina da postignete željenu boju kose:

 

1. SAVET

Za postizanje plavih nijansi

{ "@context": "https://schema.org/", "@type": "WebPage", "speakable": { "@type": "SpeakableSpecification", "cssSelector": ["speakable-content"] }, "url": "https://www.loreal-paris.rs/vodic-za-farbanje-kose-kod-kuce" }
1170x100px

Ukoliko imate tamnu kosu, a želeli biste da postignete izuzetno svetle nijanse kao što je plava, male su šanse da ćete to postići isključivo korišćenjem plave boje za kosu. Možda će biti potrebno da koristite posvetljivač, a zatim plavu boju za kosu po sopstvenom izboru kako biste postigli željenu nijansu. U ovom slučaju, jedna opcija bi bila Préférence Ultra Platinum posvetljivač, praćen Préférence ili Excellence plavom nijansom. Vodiči za nijanse na poleđini kutije odličan su pokazatelj da li je ta boja za kosu prikladna za vašu prirodnu boju kose. Ne zaboravite da možete da zadržite idealnu nijansu svoje plave kose tako što ćete koristiti Préférence Acidic Toner, koji uklanja neželjene žute i narandžaste tonove, ili Elseve Color Vive Purple liniju, koja sadrži ljubičaste kolorante koji pomažu u neutralizaciji.

 

2. SAVET

Za postizanje smele, živopisne boje

Ako imate tamnu kosu, a želite da koristite srebrnu, ružičastu, crvenu ili purpurnu boju za kosu kako biste postigli smeliju, odvažnu nijansu, i u tom slučaju ćete potencijalno morati da posvetlite kosu posvetljivačem (posvetljujućom bojom) kao što je naš Préférence Ultra Platinum. Zatim, upotrebite jednu od naših Préférence Vivids nijansi da biste postigli živopisne rezultate. Na poleđini pakovanja uvek proverite da li se data boja može postići na osnovu vaše prirodne boje kose.

 

3. SAVET

Za postizanje trajne boje kose prirodnog izgleda

Ako definitivno želite da se obavežete drugoj boji kose, u tom slučaju je trajna boja za kosu najbolje rešenje za vas. Brend L’Oréal Paris Préférence predstavlja našu ponudu boja za kosu inspirisanu frizerskim salonima i prožetu dragocenim uljima, za boju koja ne menja intenzitet iz nedelje u nedelju. Ako želite da pokrijete svoje sede do 100% i birate između čak 40 blistavih nijansi, u tom slučaju je Excellence Crème opcija za vas. Trostruka nega Excellence Crème boje je legendarna i voljena od strane 99% potrošača!*

 

*Potrošački test, 342 osobe.

 

4. SAVET

Za postizanje polutrajne boje kose prirodnog izgleda

Ako je vaš cilj naglašavanje prirodne boje kose, polutrajna boja za kosu je pravi izbor. Casting Crème Gloss je savršena paleta boja za kosu bez amonijaka*, sa kraćim vremenom razvijanja i stvorena da vam pruži prirodnu, a opet izrazito sjajnu verziju vaše boje. Boja kose traje i do 28 šamponiranja**, a formula balzama, doprinosi poboljšanju i očuvanju sjajne blistave boje.

 

*Za prijatan miris. **Instrumentalni test.

 

5. SAVET

Za brzo i efikasno prekrivanje sedih

{ "@context": "https://schema.org/", "@type": "WebPage", "speakable": { "@type": "SpeakableSpecification", "cssSelector": ["speakable-content"] }, "url": "https://www.loreal-paris.rs/vodic-za-farbanje-kose-kod-kuce" }
1170x527   01

Ako ste u žurbi i nemate vremena za nanošenje boje za kosu, Magic Retouch sprej za prikrivanje izrastka može da se uskladi sa vašom nijansom, radi postizanja prirodnog prelaza. Za samo tri sekunde, boja je osvežena, i produžili ste period do narednog bojenja!

U redu, pronašla sam boju kose koja je savršena za mene. Da li sam spremna za bojenje?

Veoma je važno da uvek uradite TEST UPOZORENJA NA ALERGIJU 48 časova pre svake upotrebe proizvoda za bojenje, pošto alergija može da nastane iznenada čak iako ste prethodno koristili boju za kosu našeg ili nekog drugog brenda.

Sada imam odgovarajuću nijansu, test je obavljen i mogu da počnem! Šta mi treba?

Da biste se pripremili biće vam potrebne sledeće stvari:

1) Izabrana nijansa boje za kosu

2) Peškir

3) Stara odeća (za nošenje tokom bojenja kose)

4) Četka za kosu

5) Šnale ili kopče

Kako da nanesem boju za kosu?

Uvek pročitajte priložene instrukcije i poštujte uputstvo za mešanje i nanošenje boje.

U zavisnosti od vrste boje za kosu koju ste odabrali i ishoda koji želite da postignete, donekle će se razlikovati i način nanošenja boje za kosu. Ipak, za većinu slučajeva bojenja kose primenjuju se sledeća pravila:

 

1) Obucite staru odeću i ramena prekrijte peškirom.

2) Četkom raščešljajte i raspetljajte kosu.

3) Podelite kosu na četiri dela i učvrstite ih šnalama ili kopčama (preporučujemo da kosu podelite od sredine prema pozadi, a zatim da ta dva dela ponovo podelite na dva).

4) Stavite rukavice.

5) Pomešajte boju prema uputstvu. Pobrinite se da je dobro umešate.

6) Krenite od 1. dela i nanesite boju na kosu.

• a. Izdvojite manje delove kose iz jednog dela i nanesite boju na koren kose.

• b. Utrljajte boju u koren i ravnomerno je rasporedite kako biste postigli konzistentnu pokrivenost.

• c. Nakon što obojite koren kose, nanesite boju na sredinu i krajeve vlasi u tom delu kose.

• d. Temeljno utrljajte boju u kosu kako biste postigli ravnomernu pokrivenost.

• e. Upotrebite šnalu ili kopču da biste uklonili taj deo kose, pa postupak ponovite i na ostalim delovima kose.

7) Ostavite formulu na kosi i sačekajte da prođe preporučeno vreme koje je navedeno u uputstvu.

8) Vreme je da isperete kosu! Pobrinite se da boju temeljno isperete sa kose sve dok voda ne bude sasvim čista.

Profesionalni saveti za prelazak iz tamne boje kose u svetlu boju

• Ako iz tamne boje prelazite u svetlu, boju nanesite prvo na dužine i krajeve vlasi, izbegavajući koren. Budući da vaše vlasište stvara toplotu, boja za kosu će na vlasištu delovati brže nego boja na krajevima vlasi.

• Nakon što bojom prekrijete sve dužine i krajeve vlasi, nanesite boju na koren i ostavite je da deluje preporučeno vreme

Profesionalni saveti za bojenje izrastka ili osvežavanje boje

Ako želite da obojite izrastak kose, pomešajte boju u skladu sa uputstvom i nanesite je samo na izrastak kose. Izbegavajte da ovom bojom prekrivate prethodno obojenu kosu jer je time možete oštetiti ili dobiti nekonzistentne rezultate bojenja.

Da biste osvežili boju dužinom kose i krajevima vlasi i postigli ujednačene rezultate, u poslednjih 5 minuta pre nego što se delovanje boje završi, preostalu boju nanesite na dužine i krajeve vlasi. Time se postiže da boja vaše kose bude ujednačenog tona i da boja što duže ostane intenzivna.

Odlično! Obojila sam kosu. Šta sad treba da uradim?

Vreme je da svi vide vašu novu boju! Osušite i oblikujte svoju kosu kako biste pokazali svoju novu frizuru! Za održavanje zdravog izgleda kose i sjaja vaše boje iz nedelje u nedelju, preporučujemo Elseve linije proizvoda u našoj ponudi.

{ "@context": "https://schema.org/", "@type": "WebPage", "speakable": { "@type": "SpeakableSpecification", "cssSelector": ["speakable-content"] }, "url": "https://www.loreal-paris.rs/vodic-za-farbanje-kose-kod-kuce" } { "@context": "http://schema.org", "@type": "BreadcrumbList", "itemListElement": [ { "@type":"ListItem", "position": 1, "item": { "@id": "/", "name": "Početna" } } , { "@type":"ListItem", "position": 2, "item": { "@id": "https://www.loreal-paris.rs/asopis-o-zdravlju-i-lepoti", "name": "Časopis o zdravlju i lepoti" } } , { "@type":"ListItem", "position": 3, "item": { "@id": "https://www.loreal-paris.rs/vodic-za-farbanje-kose-kod-kuce", "name": "Vodic za farbanje kose kod kuce" } } ] }